Uitbaters De Belleman Pub vieren hun afscheid: “Met pensioen, maar nog lang niet afgeschreven”

Willy en Marie-Paule voor hun Belleman Pub.
Jeffrey Dujardin Willy en Marie-Paule voor hun Belleman Pub.
Twee iconen uit de Gentse horecawereld hebben zondag hun afscheid gevierd, maar hun zaak blijft gelukkig bestaan. Willy Roelandt (65) en Marie-Paule Pauwels (64) van De Belleman gaan met pensioen. Hun café zat zondag stampvol, en er was zelfs een Nederlands orkestje afgezakt om hun afscheid te vieren. Anthony De Waele, de zoon van Gerda Bosschem van Den Turk even verderop, neemt de zaak over en behoudt ze zoals ze is. Den Belleman heropent met de Gentse Feesten.

Willy van De Belleman Pub rechtover het stadhuis werd in april 65, en dacht aan zijn pensioen. “Ik hield De Belleman al een tijdje in de gaten”, zei Anthony eerder in onze krant. “Toen ik hoorde dat Willy en Marie-Paule een overnemer zochten, heb ik niet getwijfeld.” Anthony nam 3 jaar geleden de aandelen van Den Turk over van zijn moeder, Gerda Bosschem. De twee werken er nu samen. “Een tweede zaak vlakbij, dat is ideaal”, vertelde Gerda.

35 jaar lang hielden Marie-Paule en Willy het café open. “Dit is ons heel volwassen kindje”, zegt de goedlachse Marie-Paule. “Het afscheid is dubbel, aan de ene kant kijk ik uit naar een nieuw begin van mijn leven. Aan de andere kant doet het toch wel pijn.” 

Een Nederlands orkestje bracht de sfeer tot een hoger niveau. “Dat heeft me echt gepakt, dat zijn vrienden die vroeger altijd bij ons kwamen tijdens de Gentse Feesten. Ik moest toch een traantje laten.” Nu kunnen ze zelf naar de Gentse Feesten en van hun pensioen genieten. Al haat Marie-Paule dat woord. “Ik ben nog niet afgeschreven hoor, nog lang niet”, zegt ze al lachend. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.