Uitbater krantenwinkel Antoine blijft koelbloedig tijdens gewapende overval: “Hij zwaaide met zijn pistool, maar daar ben ik niet bang voor”

De gewapende overvaller sloeg op de vlucht zonder buit.
Wouter Spillebeen De gewapende overvaller sloeg op de vlucht zonder buit.
Krantenwinkel Sabine langs de Meulesteedsesteenweg in Gent heeft donderdag rond 14.25 uur een ongewenste, gewapende bezoeker over de vloer gekregen. De uitbater liet zich niet uit het lood slaan en jaagde de overvaller zonder buit weg.

“Ik kwam uit de keuken in de winkel en ik zag hem staan met zijn pistool”, vertelt uitbater Antoine. “Hij riep ‘Kassa, kassa!’ en zwaaide met het wapen, maar ik ben daar niet bang voor. Ik heb een stapel dozen tabak tegen hem omgegooid. Hij moet geschrokken zijn, want dan is hij op de vlucht geslagen zonder buit. Op mijn pantoffels kon ik hem niet achtervolgen.” De politie snelde ter plaatse om de overvaller op te sporen, maar hij werd niet meer gevat.

“Het is al de vierde keer dat we overvallen worden. De laatste keer was al een paar jaar geleden, toen heb ik er nog mee gevochten op straat”, herinnert Antoine zich. “Ik denk dat de dader deze keer een klant was. Hij had een doek voor zijn mond en neus, maar ik herkende hem aan zijn manier van doen. Hij zal de komende weken niet meer langskomen, denk ik.” De verdachte werd gefilmd tijdens de overval en de beelden zijn overgemaakt aan de politie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sabrina De Moor

    Goed zo dat ze werken als ze geld nodig hebben!! Hopelijk wordt hij gevat en goed gestraft zodat de volgende die hetzelfde van plan is 2keer zal nadenken een pluim voor Antoine dat hij zich niet laat doen !!!