UGent-studenten krijgen gemakkelijkste meerkeuze-examen ooit: alle antwoorden zijn optie A

thinkstock
Dat de examenperiode nog maar net begonnen is, valt ook te merken op de UGent, waar de proffen van het vak Engelse Taalvaardigheid II vrijdag nog niet goed wakker waren: ze stelden het gemakkelijkste examen ooit op.

A, A, en nog eens A: de 79 studenten die het meerkeuze-examen invulden, vonden wel heel snel een patroon in de antwoorden op de vragen. Zeker wanneer enkele medestudenten wel heel snel begonnen in te dienen. “Er is een foutje gebeurd", klinkt het bij de UGent. “Een vervelende situatie. Het examen is stopgezet, omdat het niet meer kon dienen als objectieve manier om de vaardigheden van de studenten in te schatten. Iedereen kreeg intussen al een bericht waarin we ons excuseren.  Het examen wordt verplaatst. Zaterdag al kunnen studenten die dat willen, het examen opnieuw afleggen.” Al zal het patroon dan wat minder voorspelbaar zijn.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Janssens

  Wat doet een meerkeuze test eigenlijk op een universiteit? Dit is schandalig. Niet moeilijk dat de kwaliteit van de jongeren hun hersenen aan een toch naar de dieperik is begonnen.

 • Catherine MISTIAEN

  De studenten krijgen op die manier veel meer levenswijsheid dan met de theoretische leerstof zelf.

 • guido vangheluwe

  het is inderdaad zo deze examen zijn geldig ,er staan nergens waar dat meerkeuze vragen moeten geplaatst zijn als VUB correct wil zijn worden deze examen gewoon geldig verklaart en als de studenten een patroon bemerkten eigenlijk zouden ze punten moeten bij krijgen voor inzicht

 • Andy Verachtert

  Het niveau van de onderwijsinstellingen is intussen gezakt tot bedroevende laagte. Want alle studentjes moeten absoluut slagen, anders vallen de subsidies lager uit. En bovendien is de school dan niet hip of sympathiek.

 • Carl Vangenechten

  Gemakkelijk? Ik had overal B aangeduid.