UFO boven Gent? Meldpunt ontvangt tientallen meldingen van vreemd verschijnsel

Na enige tijd spatte het object uit elkaar.
UFO meldpunt. Na enige tijd spatte het object uit elkaar.
Een lichtgevend object heeft zaterdagavond de fantasie van heel wat Gentenaren op hol doen slaan. Het Belgische UFO-meldpunt ontving tientallen meldingen van het vreemde verschijnsel. “Volgens onze bronnen gaat het echter om een ontplofte weerballon”, zegt coördinator Frederick Delaere.

Verschillende getuigen hadden het over een helder wit object dat na een tijdje in stukken uit elkaar spatte. Volgens ruimtevaartdeskundigen van de Gentse Volkssterrenwacht Armand Pien gaat het allicht om een uiteengespatte weerballon. Dat schrijft VRT NWS. Zo’n weerballon hangt op 35 kilometer boven de grond. 

Ook het Belgische UFO-meldpunt meent dat het om een weerballon gaat. “Dat blijkt voorlopig uit onze bronnen”, vertelt coördinator Frederick Delaere. “Onze medewerkers doen momenteel het nodige om deze verklaring na te trekken. De komende uren proberen we om alle waarnemingen op onze website te vermelden. 

Oost-Vlaanderen koploper in aantal meldingen

In 2018 registreerde het Belgische UFO-meldpunt 179 waarnemingen van vreemde luchtverschijnselen in ons land. Dat is een stijging van 33 procent in vergelijking met het aantal meldingen uit 2017 (134 waarnemingen). In de provincie Oost-Vlaanderen werden de meeste UFO’s gespot. 
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan Meclot

  Ik dacht eerder aan Termont met een pillicht op zoek naar die 3,5 miljoen boven de Ghelamco Arena, en ook....proficiat aan die (Vlaamse) stad Gent voor hun EAU DE GAND.

 • Marc LInden

  Ik heb 'n vlieger

 • François Van Mol

  Maarten Jacobs , op 36000 foot of meer is dit haast niet waarneembaar ,hé slimme !

 • Bern Vermeulen

  Ik ben er gerust in, ik denk niet dat als er buitenaards leven is die intelligenter is dan wij, zij hier iets zouden komen zoeken, er valt hier niets te leren onze wereld is zo goed als overal corrupt en oneerlijk. Misschien interesseert het hen wel, maar eerder als soap.

 • Hans Torenven

  UFO's bestaan niet. Gewoon rommel dat verbrandt door de atmosfeer gaat.