U hebt het warm? Onze flikken, die zweten pas echt!

De Gentse politie mag niet patrouilleren in korte broek én moeten een kogelwerend vest dragen. Zweten dus, bij deze temperaturen.
Wannes Nimmegeers De Gentse politie mag niet patrouilleren in korte broek én moeten een kogelwerend vest dragen. Zweten dus, bij deze temperaturen.
Het is warm, en het wordt nog warmer. En dus kleedt iedereen zich zo zomers mogelijk. Behalve dan onze Flikken. Zij mogen niet patrouilleren in korte broek en moeten een kogelwerend vest dragen. Maar er zijn wel andere maatregelen voor hen.

Heet, heter, heetst. En toch zie je onze flikken door de feestenzone patrouilleren in vol ornaat, zijnde: donkere lange broek, kogelwerend vest en fluohesje. Korte hemdsmouwen mogen gelukkig wel.  “Een korte broek is simpelweg niet voorzien in het uniform”, zegt woordvoerder Matto Langeraert. “Alleen de Draken – de politie op de fiets dus – en de buurtinspecteurs kunnen een korte broek dragen. Bij interventie zijn ze zelfs verplicht om een kogelwerend vest te dragen. We zitten immers nog steeds met terreurniveau 2, en veiligheid primeert.”

En dus patrouilleren de zwetende flikken door de feestenzone. Toch zijn er ook voor hen maatregelen voorzien. “Er is op verschillende punten extra water voorzien waar ze even binnen kunnen gaan en kunnen drinken, en de patrouilles die normaal gezien 2 uur duren, worden nu om het uur gewisseld”, aldus Langeraert. De patrouillerende flikken zijn dan ook blij als ze op sommige plekken - zoals bij de Kinky Star op de Vlasmarkt - even worden nat gespoten. 

Wannes Nimmegeers10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Maikel Merckx

  De militairen die op straat staan, staan meestal nog met lange mouwen, soms nog handschoenen en 20-25kg meegesleurd. Het is voor iedereen warm, die moet werken in deze temperaturen.

 • Maikel Merckx

  De militairen die op straat staan niet vergeten. Die kunnen ook geen t-shirts aandoen, en staan soms zelfs nog met lange mouwen en handschoenen aan. Het gewicht die ze meesleuren, zal ook niet helpen met deze hitte.

 • Saar Caron

  Het gaat hier nu om de politie (respect ook voor deze mensen die in shifts en in uniform moeten werken) maar geef inderdaad maar eens wat aandacht voor al die mensen die niet kunnen kiezen voor luchtige kledij vanwege hun uniform en werkplek, meestal ook niet de meest moderne met airco zoals de ambtenaar in rok of kleed aan een bureau.

 • Ellen De Meester

  Oh jeetje hoor jullie al bezig.. Ik dit ..ik dat.. Respect voor iedereen die in de hitte buiten moet werken en al zekers met een kogelvrije vest aan e.d. Het is voor iedereen lastig met dit weer. Maar als je zo iets moet dragen in de volle zon zoals bij hen of bij de brandweer en security dubbel zoveel respect

 • Edmond Dillien

  Brandweer interventie pakje eens proberen ? En eens mee binnengaan en blussen in een brandend huis, 't gaat warm zijn, zenne. maar dat hoort bij het vak, niet?