Typisch Gents: fietsvissen

De fietsvissers aan het werk...
RV / Facebook De fietsvissers aan het werk...
Toeristen geloven hun ogen niet als ze het zien, maar Gentenaars kijken er al lang niet meer van op: fietsvissen. Enkele keren per jaar worden de binnenwateren opgeruimd, en de vangst is altijd indrukwekkend.

Het zou ‘typisch’ zijn voor een studentenstad, dat er veel fietsen in het water liggen. Al kan nog steeds niemand verklaren wat er dan zo studentikoos is aan fietsen het water in keilen. In elk geval, het gebeurt, te veel. Dat bewezen de fietsvissers vandaag nog maar eens, terwijl ze aan het werk waren op de Gentse binnenwateren. Al snel lag hun bootje vol fietswrakken. Omdat het fietsvissen regelmatig gebeurt, zijn er weinig echt roestige exemplaren te vinden waar mossels op groeien. Sommige fietsen zijn zelfs gewoon nog bruikbaar.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ringo van der pulst

  Dat is voor het klimaat.Een soort van kunstmatig gents binnen rif.

 • Betty Dams

  Met een nieuwe fiets die tussen de 500 en 1000 euro kost. Ik begrijp niet dat er over fietsdiefstal zo lacherig wordt gedaan. Bij de politie lachen ze u ook vierkant uit als je aangifte van diefstal gaat doen.

 • Rene Dannau

  hoog tijd om cameras in te zetten en zij die een fiets in het water gooien op sporen en de fiets volledig te laten herstellen op hun kosten plus boete.

 • Freddy Van de Velde

  Die studentjes toch ! De jongens moeten zich toch met iets kunnen amuseren .

 • Saar Caron

  Het zou leuk zijn voor het project rein stadwater en voor de inwoners van gent dat dit niet weer als iets ludiek wordt gepresenteerd. Overlast blijft groeien maar die kant tonen ze niet. Kosten voor inwoners ook weer omhoog binnenkort. Moeten het tenslotte de studenten aangenaam maken he.