Twintiger voor rechter nadat hij betaalt met vals biljet van 100 euro in Decadance

Photo News
Een 23-jarige barman moest zich maandag voor de correctionele rechtbank verantwoorden nadat hij met een vals briefje van 100 euro probeerde betalen. 

Het voorval vond  in 2017  plaats in de toenmalige danstempel Decadance in de Overpoortstraat. De twintiger werd al eens bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van zeven maanden, maar tekende verzet aan. Zijn advocaat vroeg maandag een opschorting van de straf. De meester stelde dat zijn cliënt het ‘geld’ van een onbekende kreeg én dus niet wist dat het om een vals briefje ging. “Ik ken zijn naam niet. Hij had mij én mijn vrienden een rondje aangeboden”, vertelde de twintiger. “Hij gaf mij een briefje van 100 euro. Daar heb ik drie vodka-redbulls mee gekocht.”

Wie de jongeman het geld in zijn handen stak, bleef ook nu een mysterie. Het parket vorderde opnieuw zeven maanden effectief. “Omdat dit zeer ernstige feiten zijn”, aldus de openbare aanklager. Vonnis op 25 juli.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.