Twee verkrachtingen en meerdere aanrandingen op de Gentse Feesten

De Vlasmarkt, het epicentrum van het ochtendlijk feesten.
Wannes Nimmegeers De Vlasmarkt, het epicentrum van het ochtendlijk feesten.
Tijdens de Gentse Feesten hebben 2 vrouwen klacht ingediend voor verkrachting. Er zouden ook meerdere aanrandingen zijn geweest. De daders zijn voorlopig nog niet opgepakt, maar de Feestenzone staat onder camerabewaking.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De eerste nacht al werd een meisje verkracht in het steegje achter de McDonald’s. Het slachtoffer zegt dat er minstens twee daders betrokken waren bij dat voorval, maar er is nog niemand opgepakt. Een Nederlandse vrouw zou later op de week verkracht zijn vlak bij de Vlasmarkt, waar altijd tot ’s ochtends 8 uur wordt gefeest. Ook daar is de dader spoorloos. De volledige Feestenzone staat onder camerabewaking, en de politie onderzoekt de beelden. 

Daarnaast zouden ook meerdere vrouwen tijdens de Feesten aangifte hebben gedaan van aanrandingen en betastingen. Het grootste deel daarvan zou gebeurd zijn op de Vlasmarkt en in het nabijgelegen Baudelopark. Exacte cijfers zijn er nog niet, maar de politie pakte deze week wél al iemand op voor aanranding. Parket en politie kunnen voorlopig niks bevestigen.
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • johannes van Wetten

  Daders van dit soort gruwelijke vergrijpen zouden met chemische castratie moeten worden behandeld, ik denk dat veel mensen die er al mee te maken hadden dit zouden goed keuren.

 • Ronny Vansteelandt

  Laagste bezoekersaantal in jarenb. Hoe zou dat komen ? Niet alleen vanwege het weer, denk ik.

 • Serge Aernoudt

  Het zal je kind/kleinkind maar wezen. Getekend voor het leven en de daders of zo goed als vrijuit.

 • Gilbert Van Eynde

  @Michael Van Acker, neen dat is waar op de Gentse feesten is de politie minder zichtbaar aanwezig als op Aalst carnaval. Elk jaar gebeuren er zo een dingen, afschaffen heeft geen zin want dat soort mensen staat op elk van dit soort evenementen.

 • Marc Rooms

  Als ze ze dan pakken zijn de straffen om eens mee te lachen.