Twee van de drie winnende bands van De Nieuwe Lichting 2020 komen uit Gent

De Nieuwe Lichting 2020.
Studio Brussel De Nieuwe Lichting 2020.
Tijdens een live-uitzending op Studio Brussel werden drie bands verkozen tot winnaar van De Nieuwe Lichting. Twee van de drie groepen komen uit Gent: Crooked Steps en The Radar Station. Crooked Steps geeft alvast een gratis vat in eigen stad om de overwinning te vieren.

Elk jaar gaat Studio Brussel op zoek naar fris, muzikaal talent. De luisteraars konden hun favoriet kiezen uit 9 finalisten. Tijdens een live-uitzending werden drie winnaars bekendgemaakt, twee daarvan komen uit Gent. Crooked Steps was door het dolle heen toen het hoorde dat het erbij was. “De drie minuten wachten waren de hel, volgens mij ziet de hel er zo uit”, lacht leadzanger Lou. De band kijkt ernaar uit om vele show te mogen spelen deze zomer, en nummers op te nemen in de studio. Vieren doen ze met een gratis vat in Gent. “We weten nog niet waar, maar we vinden wel een plek”, klinkt het.

The Radar Station is de andere winnaar uit de Arteveldestad. Wie ze vooral willen bedanken is hun moeke en frituur Den Driehoek. Voor het komende jaar hopen ze fantastische concerten te mogen spelen doorheen het land. Net zoals de andere twee winnaars mogen ze daarbij rekenen op professionele ondersteuning van Studio Brussel.

Thomas, Lou en Bas van de Gentse band Crooked Steps.
rv Thomas, Lou en Bas van de Gentse band Crooked Steps.
The Radar Station won eveneens De Nieuwe Lichting 2020.
rv The Radar Station won eveneens De Nieuwe Lichting 2020.