Twee twintigers vanaf maandag voor assisen voor dodelijke diefstal in Gent

Joyce Sparenberg (28).
Facebook Joyce Sparenberg (28).
In Henegouwen buigt het hof van assisen zich vanaf maandag over de doodslag op Joyce Sparenberg op 28 maart 2017 in Gent. Joël Dopchie (24) en Guillaume Lecharlier (20) uit Lessen en Bernissart staan terecht voor een diefstal van verdovende middelen, met als verzwarende omstandigheid de doodslag op de Loppemse. 

Op 31 maart 2017 bracht een man de politie van Gent op de hoogte dat er een lichaam was ontdekt in een appartement langs de Neermeerskaai in Gent. Het lichaam van de vrouw was zo zwaar toegetakeld dat de nabestaanden enkel haar arm mochten zien. Volgens de buren zat er al sinds 28 maart een grote veeg bloed op een deur aan de lift op de tweede verdieping. Het bloed zat vlak boven de klink en liep van in het midden van de deur tot op de zijkant. Het duurde drie dagen voor de politie verwittigd werd.

Speurders van het gerechtelijk labo voerden meermaals een sporenonderzoek uit in de woning van het slachtoffer aan de Neermeerskaai.
Jürgen Eeckhout Speurders van het gerechtelijk labo voerden meermaals een sporenonderzoek uit in de woning van het slachtoffer aan de Neermeerskaai.

Enorm geliefd

Het slachtoffer was Joyce Sparenberg (28). Een jonge vrouw die op 9 januari 1989 geboren werd in Antwerpen en in het mooie Loppem opgroeide bij een pleeggezin. Ze was en is nog altijd enorm geliefd met een zeer ruime vriendenkring. Ze had vrienden in binnen- en buitenland. Dat is ook duidelijk op een opgerichte Facebookpagina, ‘Memory of Joyce Sparenberg, waar foto’s, steunbetuigingen en getuigenissen gepost worden.  “Joyce nam het leven in volle glorie”, vertelde haar vader in onze krant. “Ze genoot van alle kleine dingen en was een pure bon vivant.” Bewijs daarvan zijn de Facebookfoto’s van de vele reizen die ze maakte, zoals naar Bulgarije en Mexico. Via Facebook vroeg ze soms ook een lift om op een feestje te geraken. “Af en toe gebeurde het dat we Joyce maanden niet hoorden. Dan zat ze weer eens in het buitenland”, zei hij. “Als ze thuis was, stak ze veel tijd en energie in luchtacrobatiek, haar grote passie.” 

Ketamine

De manier waarop Joyce om het leven kwam in Gent, vertelt een ander verhaal. Het lichaam van de vrouw werd, liggend op de buik, aangetroffen onder een deken en was omringd door bloedsporen. De agenten vonden verder een mes, een oestermes, een paar bebloede scharen en een hamer. Het slachtoffer werd om het leven gebracht door slagen ter hoogte van de hals en het hoofd met scherpe en botte voorwerpen.

Drie dagen eerder had ze bezoek gekregen van de twee beschuldigden die op zoek waren naar ketamine. Dat snelwerkend verdovingsmiddel wordt gebruikt bij chirurgische ingrepen, maar duikt de laatste jaren als drug op in het uitgaansmilieu. Het product werd verhandeld tijdens een rave party waarop de twee beschuldigden aanwezig waren. Joyce, die haar druggebruik had verminderd, bleef de substantie verkopen. Maar het liep fout af. Papa Sparenberg zal zich burgerlijke partij stellen. Hij hoopt zo een antwoord te krijgen op wat zijn dochter is overkomen. De zaak wordt gedurende een week behandeld.

Het bidprentje van Joyce Sparenberg.
JEW Het bidprentje van Joyce Sparenberg.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.