Twee laagvliegers rijden dubbele van toegelaten snelheid

Geflitst, snelheidscontrole, snelheidsovertreding, politie, snelheidsduivel,
Dieter Nijs Geflitst, snelheidscontrole, snelheidsovertreding, politie, snelheidsduivel,
Zondag organiseerde de Gentse politie een snelheidscontrole met interceptie op de Industrieweg richting Buitenring Drongen en de Gasmeterlaan in Gent. Met opvallende resultaten, van de 2539 gecontroleerde bestuurders reden er 459 te snel. Twee laagvliegers werden ook aan dubbel van de toegelaten snelheid geflitst.

De laagvlieger van de dag werd geflitst op de Industrieweg, waar hij meer dan dubbel van de toegelaten snelheid reed. Hij werd geflitst met maar liefst 183 kilometer per uur.  Op de Industrieweg werden er 1531 voertuigen gecontroleerd, 351 personen reden te snel. Van acht bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. 

In de Gasmeterlaan, waar je maximum 50 kilometer per uur mag, is ook een laagvlieger gevat. Hij reed ook meer dan dubbel de toegelaten snelheid, maar liefst 119 kilometer per uur. Er werden in totaal 1008 voertuigen gecontroleerd, 108 personen reden te snel. Van drie bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Daarnaast werden er ook alcoholcontroles gedaan, waarbij 298 bestuurders gecontroleerd werden. Drie bestuurders bliezen alarm. Eén bestuurder blies positief, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stefan Willems

    Zulke controles zouden er veel meer moeten zijn. Ik zie elke dag gekken in de auto die denken dat verkeersregels enkel voor anderen gelden. Die verkeersborden duiden de maximum snelheid aan, niet de minimum. Egoïsme van chauffeurs alom. Jammer dat er dan repressief moet opgetreden worden, maar bij intelligente mensen is dit niet nodig.

  • Patrick De Vuyst

    Goede zaak! Dergelijke zotten moeten uit het verkeer gehaald worden.

  • Jan Van Gent

    De kassa is weer gevuld dat doen ze graag gemakkelijk verdiend en zonder veel risico maar aanrandingen en inbraken dat laten ze gebeuren . Het wordt dringend tijd dat ze de prioriteiten een verleggen naar de zaken die gebeuren maar de kassa niet vullen !