Twee Gentse koren geselecteerd voor World Choir Games

Kamerkoor Furiant.
RV Kamerkoor Furiant.
Een competitie onder zangkoren, dat bestaat wel degelijk. Meer nog, de World Choir Games hebben in juli 2020 plaats in Antwerpen en Gent. Er nemen liefst 500 koren deel, waaronder al minstens 2 uit Gent

Kamerkoor Furiant sleepte het gegeerde ticket voor de Champions Competition van de World Choir Games in de wacht. Het kamerkoor behaalde eind september ook de bronzen medaille op de Lieven Duvosel Muziekprijs. De gemeente Sint-Martens-Latem riep deze driejaarlijkse prijs in het leven om de naam van componist, pianist en koorleider Lieven Duvosel in eer te houden.

Dameskoor Furiosa uit Wondelgem had al een ticket beet en behaalde de zilveren medaille voor gelijkstemmige koren (2de prijs) op de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen in Genk. Beide koren staan onder muzikale leiding van Steve De Veirman, die uiteraard bijzonder trots is.

Dameskoor Furiosa.
RV Dameskoor Furiosa.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Valentijn Rombaut

    Het waren spannende, maar leuke momenten om deel te nemen aan de (selectie)wedstrijden. We zijn een koor uit Wondelgem. Zoek ons gerust eens op.

  • Syl Hassler

    Waar kunnen we die horen