Twee 13-jarigen aangevallen en beroofd aan Zuidpark

Gilles (13) werd aangevallen in het Zuidpark
I.D. Gilles (13) werd aangevallen in het Zuidpark
Twee 13-jarigen zijn deze week in de Zuidparklaan met geweld overvallen door een groep van drie jongeren. Daarbij kreeg Gilles een vuistslag in het gezicht. Zijn mama is nog steeds boos: “Kunnen kinderen niet meer alleen naar de film in Gent?”

Gilles en Thiago hadden op 1 november net een film gezien in de Kinepolis, toen ze rond half zes op de Zuidparklaan wandelden. “Gilles had dan al een groepje van drie jongens opgemerkt, maar hij stelde zich geen vragen”, vertelt Ilse, de mama van Gilles. “Maar opeens werden hij en zijn vriendje langs achteren aangevallen.”

Gilles kreeg een vuistslag in het gezicht, bij de andere jongen trokken de geweldenaars zijn bril af. Het groepje ging aan de haal met de gsm van Gilles. Ze droegen een hoge sjaal en een kap, en waren dus onherkenbaar. “Al heeft Gilles wel gezien dat een van hen ongeveer zijn leeftijd was, dertien dus”, vult Ilse aan. “De andere twee moeten zestien à zeventien jaar geweest zijn. Meer kan hij niet vertellen, omdat het zo snel ging.”

Gilles is goed geschrokken, natuurlijk”, gaat ze verder. “Hij heeft nog altijd pijn aan zijn neus, maar fysiek valt het gelukkig mee. Voor iemand van zijn leeftijd is het ook vervelend dat hij zijn gsm nu niet meer heeft. Ik vraag me af: zijn onze kinderen niet meer veilig in Gent? Als twee jongens van dertien al niet meer ‘s namiddags naar de cinema kunnen gaan, is het ver gekomen. Ik heb Gilles nog speciaal uit Zwijnaarde laten afzetten met een taxi bij de Kinepolis, zodat ik gerust was. En dan gebeurt zoiets. Hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Dan kan je nog van geluk spreken dat het twee jongens waren, en geen meisjes, want wat was er dan gebeurd?”

Geen camera’s

Ilse diende een klacht in bij de politie van Gent. “Blijkbaar hangen er in de buurt van de parken nergens camera’s, ook niet in de Zuidbuurt”, zegt ze. “Ik heb nochtans ook gehoord dat er aan de Zuid dikwijls kinderen worden overvallen die op de bus staan te wachten. Ik denk niet dat we die jongens gaan terugvinden, maar ik hoop toch dat mensen iets gezien hebben.”

Wie op 1 november iets gezien heeft, of andere tips kan geven, kan dat melden via PZ.Gent.Recherche@police.belgium.eu of 09/266.62.04.

Gilles (13) kreeg een vuistslag in het gezicht.
I.D. Gilles (13) kreeg een vuistslag in het gezicht.
Gilles (13) werd aangevallen in het Zuidpark.
I.D. Gilles (13) werd aangevallen in het Zuidpark.61 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • peter colson

  Buurtbewoners van Antwerpen-Noord stelden ook zulke toestanden ter discussie in een debat met Jinnih Beels. Haar antwoord was botweg dat de buurtbewoners er maar mee moeten mee leven. Waarom moest SPa in de koekestad ook alweer in het zand bijten? Waar SPa vroeger 35% van de kiezers kon verleiden moeten ze het nu stellen met amper 11%. Zo groot is de kloof met de arbeiders geworden

 • walter De Witte

  Als ze al gevonden worden, want dit is hier geen prioriteit aangezien het werkmenskinderen gaat, zullen de daders niets krijgen want ze zijn waarschijnlijk minderjarig en zullen wel slechte ouders hebben.

 • alfred cool

  Schering en inslag tegenwoordig in Europa niemand is nog veilig hier en wat wordt er dan nog allemaal niet verzwegen ?

 • Wim Berghman

  Wilt ge dan maken dat er meer camera’s hangen .investeer eens meer in de veiligheid zodat de mensen terug op straat durven te komen en niet enkel die gangstertjes.

 • Pol Segers

  Dat is de hedendaagse samenleving.We zullen het moeten aanvaarden.De Regering treft hier het grootste schuld.Bescherming van het kind.Maar je mag en kan niets meer zelf beslissen.Men kweek alleen nog maar crapul op.Ze hebben ales,mogen alles en krijgen alles.En straffen helaas mag dit niet.ne pak onder zijn gat zou nog mogen maar het mag niet.Vraag het aan Google