Turkse zakenmensen starten structurele steun voor Gentse armoede-organisaties

Leden van Misiad leveren voeding en mondmaskers aan KRAS vzw.
RV Leden van Misiad leveren voeding en mondmaskers aan KRAS vzw.
KRAS vzw bestaat uit achttien Gentse vrijwilligersorganisaties, die samenwerken om mensen in armoede te ondersteunen. Door de coronacrisis gaat hun steun vooral uit naar het aanleveren van voedselpakketten. Hiervoor krijgen ze sinds kort hulp van Misiad, een wereldwijde organisatie van Turkse zakenmensen.

“We merken dat mensen alsmaar vaker moeite hebben om hun huishouden financieel boven water te houden”, laat Johan Witters van KRAS weten. “Omwille van de huidige omstandigheden zijn er heel wat Gentenaars die onvoldoende of helemaal niet kunnen instaan voor hun eigen eten. Daarom focussen onze werkingen momenteel op het aanbieden van voedselpakketten.” De voorbije acht weken leverden de KRAS-werkingen aan ruim 14.000 personen in Gent voedselondersteuning. Ze kunnen dat dankzij bijdragen van bedrijven, organisaties en burgers.

Recent ging de vzw een nieuw partnerschap aan met de Oost-Vlaamse tak van Misiad Belgium, een wereldwijde organisatie van Turkse zakenmensen. Zij overhandigden 5.000 mondmaskers, rijst, olie, pasta, tomatenpuree, en enkele Turkse specialiteiten. “Met deze schenking wouden ze hun engagement uitdrukken tegenover de Gentenaren, vooral die in nood zijn. Het is het begin van een structurele samenwerking.”