Truckchauffeur met indrukwekkend strafblad opnieuw veroordeeld voor partnergeweld: “Uw leven moet nú veranderen”

Archiefbeeld: rechtbank Gent.
Sam Ooghe Archiefbeeld: rechtbank Gent.
De correctionele rechtbank van Gent heeft een vrachtwagenchauffeur met een bijzonder lang strafblad veroordeeld voor een serieus geval van partnergeweld. “Meneer: uw leven moet nú veranderen” sprak de rechter hem toe, in het vonnis dat op een laatste waarschuwing lijkt.

Belaging, opzettelijke vernielingen, verkeersdelicten, wapendracht, grafschennis, en zedenfeiten tegenover meerderjarigen én minderjarigen. De 55-jarige vrachtwagenchauffeur die vandaag voor de neus van rechter Caroline Blomme stond, heeft niet bepaald een strafverleden om trots op te zijn. En na vandaag nog minder, want alweer werd hij veroordeeld, ditmaal voor partnergeweld.

Tussen april en november vorig jaar viel hij zijn toenmalige partner meermaals aan, zowel fysiek als verbaal. Hij bedreigde de vrouw, sloeg haar met het hoofd tegen de muur, en schopte haar terwijl ze al op de grond lag. Dat zijn partner met psychische problemen worstelt en zelfs suïcidaal risicogedrag vertoonde, hield de man klaarblijkelijk niet tegen. Na een klacht en onderzoek in november, werd hij prompt opgesloten in de gevangenis.

Deze voormiddag werd hij veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel, verbonden aan strenge probatievoorwaarden. Begaat de truckchauffeur in de komende jaren nog een misstap, dan wacht de cel. Rechter Blomme hoopt dat het de veroordeelde wakker schudt. “Uw leven moet nú veranderen”, waarschuwde ze. “Uw gedrag getuigt van een normeloze ingesteldheid.” 

De ex-partner van de man krijgt zo'n 2.600 euro terugbetaald.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.