Trams blokkeren kruispunt Kortijksepoortstraat door grote drukte in centrum Gent

Een tram blokkeert het drukke kruispunt
Reizigersbond Gent Een tram blokkeert het drukke kruispunt
Het kerstshoppen en de winterfeesten brachten een massa volk op de been in Gent. En dat zorgde ook voor heel wat drukte op de stadsring R40 en files ter hoogte van de Kortrijksepoortstraat richting centrum. De Reizigersbond stelt zich dan ook vragen waarom het automatische doseringsysteem net zaterdag faalde.

“Voor het kruispunt is een tijdelijk oplichtend verbodsteken voorzien om, bij filevorming het verkeer te verhinderen nog af te slaan naar de Kortrijksepoortstraat. We vragen ons af waarom dit niet werd ingeschakkeld. Het gevolg was dat de dienstregeling van tramlijn 1 compleet overhoop is geraakt en dat er onveilige situaties ontstonden met noodgedwongen op het kruispunt stilstaande trams”, merkt Luc Desmedt van de vzw Reizigersbond op. 

Het is het Agentschap Wegen en Verkeer dat instaat voor de signalisatie. De politie van Gent verwees ons door naar hen en had zelf geen weet of het bord defect is. Het kan ook dat het nog niet druk genoeg was om het bord in te schakelen en de stilstaande tram er kwam door een tijdelijke samenloop van omstandigheden en een piek in het verkeer.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JOHAN VANBEKBERGEN

  Het is toch verboden om een kruispunt op te rijden wanneer je weet dat je er zal moeten stilstaan. Maar ja, de Lijn denkt dat het alles mag.

 • monique hermans

  Moest een auto zo sta files of niet oeps beboet. Tram mag dat natuurlijk

 • Jan Van Gent

  Als een auto per ongeluk op de sporen staat dan beginnen ze meestal te bellen om zodat die persoon in de auto er ambetant van wordt . Maar omgekeerd als de Tram niet over geraakt is het toch ook niet de bedoeling dat ze een kruispunt blokkeren ? Kunnen de Gentse flikken dan niet even het verkeer in goede banen loodsen ?

 • chris hellemans

  Een voorbeeld van een goed mobiliteitsplan zeker ????? Das echt een mooi voorbeeld van utopische denkwerelden die niet samengaan met het gezond verstand .....