Toeristische wandelkaart voor rolstoelgebruikers

Schepenen Resul Tapmaz (l.) en Annelies Storms (r.) tonen Joke van der Auwera (in rolstoel) samen met Delphine Colle en Jochen Moerman van JCI graag de weg.
Foto Wannes Nimmegeers Schepenen Resul Tapmaz (l.) en Annelies Storms (r.) tonen Joke van der Auwera (in rolstoel) samen met Delphine Colle en Jochen Moerman van JCI graag de weg.

In samenwerking met On Wheels en JCI heeft de stad een eerste toeristische wandelkaart ontwikkeld op maat van rolstoelgebruikers. De kaart brengt bezoekers in een rolstoel langs toeristische trekpleisters als het Gravensteen of de drie torens van Gent en verleent hen tegelijkertijd toegankelijkheidsinfo over de openbare ruimte, vervoer en bezienswaardigheden. "Vrijetijdsparticipatie is niet altijd een evidente zaak voor rolstoelgebruikers. De toegankelijke wandelkaart die we samen met On Wheels hebben ontwikkeld, vormt een nuttig product in dat opzicht", aldus schepenen voor Gelijke Kansen, Resul Tapmaz (sp.a) en schepen van Toerisme, Annelies Storms (sp.a). De nieuwe publicatie is vanaf deze maand gratis verkrijgbaar in het infokantoor van Visit Gent in de Oude Vismijn. (YDS)