Toch weer hoop voor proefproject elektrische bussen

Het proefproject met de elektrische bus komt misschien toch nog naar Gent.
Photo News Het proefproject met de elektrische bus komt misschien toch nog naar Gent.
Het was de grap van de week, toen vorige week bleek dat Gent – dé groene mobiliteitsstad bij uitstek – geen proefproject met elektrische bussen zou krijgen. Reden: geen plek voor de laadpalen. Na een vergadering op dinsdag met minister Peeters is er toch weer hoop.

De Lijn had voor Gent de buslijn 8 geselecteerd voor het proefproject met zes elektrische bussen. Maar een locatie voor laadinfrastructuur werd niet gevonden. Het kon niet bij Ghelacmo en ook niet aan de Blaarmeersen. Er werden allerlei redenen genoemd, maar geen enkele was eigenlijk een échte reden. De bussen kunnen uiteraard ’s nachts in de stelplaats opladen, maar moesten ook overdag snel kunnen bijladen, aan laadpalen die dus op of vlakbij de route van bus 8 staan.

Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw liet het er niet bij en zei er alles aan te zullen doen het proefproject alsnog naar Gent te halen. Dinsdag was er een vergadering op het kabinet van Vlaams minister Lydia Peeters, om te kijken wat er nog kon gebeuren. Aanwezig: de minister zelf, burgemeester De Clercq, schepen Watteeuw en de directeur-generaal van De Lijn, Roger Kesteloot. Opgelost is het probleem nog niet, maar er is wel weer hoop.

“De vergadering kende een positief en constructief verloop”, klonk het achteraf. “Er werd afgesproken om samen voor een oplossing te gaan, waarbij twee alternatieve locaties voor laadinfrastructuur worden onderzocht. Zodra deze pistes uitgeklaard zijn en we weten wat specifiek mogelijk is, zal hierover gecommuniceerd worden.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Sierens

    Voor Gent burgemeester Watteeuw en loopjongen aanwezig bij de vergadering.