Toch weer extra Roma aan Hurstweg

Toch weer extra woonwagens aan de Galveston-site
RV Toch weer extra woonwagens aan de Galveston-site
Maandag liet burgemeester Termont nog verstaan dat onderzocht wordt of een groep Roma de toegang tot Gent ontzegd kan worden. Vandaag doken die Roma – alweer – op vlak bij het ‘toegelaten’ kamp aan de Hurstweg. Ze installeerden zich tegenover de Galveston-site.

N-VA en Vlaams Belang uitten maandag keiharde kritiek op het proefproject waarbij de stad een aantal Roma-families toestemming heeft gegeven tot eind augustus 2019 op een terrein van De Lijn te blijven staan, op voorwaarde dat ze zich integreren. De groep werd geselecteerd, en kreeg contracten voorgeschoteld. Er mogen géén extra Roma bijkomen in hun kamp.

Maar een andere groep Roma probeert telkens weer zich toch bij de ‘toegestane groep’ aan te sluiten. Ze palmden al terreinen in aan de Tapuitstraat en aan de Muide, maar werden daar telkens weggestuurd. Nu staat – vermoedelijk – dezelfde groep toch weer aan de Hurstweg, tegenover de ingang van de Galveston-site. Heel waarschijnlijk zal de stad opnieuw ingrijpen, en hen laten wegsturen. Termont vertelde maandag al dat onderzocht wordt of de groep de toegang tot het Gentse grondgebied ontzegd kan worden.

“Dit is dweilen met de kraan open”, reageert Sandra Van Renterghem van N-VA. “Het oorspronkelijk kamp is al een voorbeeld dat het proefproject niet werkt. De stad trekt hiermee extra Roma aan. Ik vrees dat dit zal escaleren, wat de Gentenaars en ook de Roma zelf niet ten goede komt. Het lijkt mij meer dan duidelijk dat dit project moet worden stopgezet.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Gent

    Als je ze een vinger geeft dan nemen ze een hand als ze dan een hand hebben dan nemen ze een arm hebben ze dat nu nog niet door bij het gemeentebestuur maar wat kan het hen eigenlijk schelen waar ze staan zal geen enkele politieker er in de buurt wonen en er last van hebben zeker weten . We zullen eens zien of de nieuwe burgemeester iets meer te vertellen heeft na nieuwjaar ....