Tijdelijke brug voor voetgangers en fietsers naast Meulestedebrug geplaatst

Het plaatsen van de voetgangers- en fietsersbrug was vrij spectaculair.
RV / Joris Rombaut Het plaatsen van de voetgangers- en fietsersbrug was vrij spectaculair.
Donderdagnacht is een tijdelijke brug naast de Meulestedebrug gelegd. Dat was een redelijk spectaculair gebeuren. Meulestedebrug gaat in totaal 4 maanden dicht, maar via de tijdelijke brug kunnen fietsers en voetgangers wel nog door.

Meulestedebrug moest al jaren geleden vervangen zijn, maar de plannen om dat broodnodige werk eindelijk eens echt uit te voeren, liggen nog ergens op een bureau. En dus is het voor de wijken Wondelgem, Muide en Meulestede elke keer opnieuw afzien als de versleten brug weer eens dicht moet. En dit keer is het goed prijs. Vanaf dinsdag 12 november tot 20 december zal er geen verkeer over de brug mogelijk zijn. En om de mensen meteen moed in te praten: van 11 maart tot 25 mei is het nog eens prijs. Dat is in totaal bijna 4 maanden. In die tijd worden het wegdek én het mechanisch systeem van de brug hersteld, wat dringend nodig is, zo bleek bij een vorige controle eerder dit jaar.

Omdat het afsluiten van Meulestedebrug steevast een verkeersinfarct veroorzaakt, is er dus een tijdelijke noodbrug aangelegd. Die kan wel alleen gebruikt worden door fietsers en voetgangers. De brug werd donderdagnacht van op een ponton met een kraan op haar plaats gehesen. Dat gaf spectaculaire beelden. De fietsersbrug is een stuk hoger dan de Meulestedebrug zelf, omdat de schepen er onderdoor moeten kunnen. Dat maakt wel dat de fietsers omhoog moeten met een trap, met de fiets aan de hand in een ‘fietsgoot’. Maar met enige inspanning kunnen zij de brug dus wel gebruiken. De automobilisten daarentegen mogen zich voorbereiden op tandenknarsen in de file. Er zijn omleidingen én er wordt een extra veerboot in Langerbrugge ingelegd.

RV / Joris RombautReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.