Tiener overvalt frituur in Oostakker: parket vraagt 2 jaar cel

Ondersteunend beeld: de rechtbank in Gent.
Wannes Nimmegeers Ondersteunend beeld: de rechtbank in Gent.
Het parket heeft een celstraf van 2 jaar gevorderd voor een 19-jarige man die in januari 2018 een frituur langs de Gentstraat in Oostakker overviel. De uitbaatster werd met een mes bedreigd, waarna de twee daders de kassa leegden.

De tweede overvaller was op het moment van de feiten minderjarig. De andere, een 19-jarige man, kwam zich woensdag verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent. “Meneer is eerder al voor de jeugdrechter verschenen voor gelijkaardige feiten”, stelt de openbare aanklager.

Na vier maanden voorarrest werd hij vrijgelaten onder voorwaarden, maar daar hield de tiener zich niet aan: zo werd hij in de nacht van oud naar nieuw door de politie gevat in een auto met zijn medebeklaagden. “Er was hem nochtans een contactverbod én een avondklok opgelegd. Dat zijn twee voorwaarden die hij in één klap heeft geschonden. Bovendien had hij die nacht ook cannabis gerookt.”

Het parket vorderde een celstraf van 2 jaar. De verdediging pleitte voor een opschorting van de straf, gekoppeld aan voorwaarden. Op 22 mei weet de tiener zijn vonnis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.