The Midnight Blue Birds winnen Karen Vernimmenprijs

De Midnight Blue Birds mogen 2.000 euro op zak steken, die ze kregen van de familie van Karen Vernimmen. Zij sleepten immers de Karen Vernimmenprijs 2016 in de wacht, die hen werd toegekend door een jury die bestond uit Celine Verkest, Bob De Moor, Jeroen Vereecke, Chantal Vander Beken, Roland Vernimmen en Filip Vandevoorde, de echtgenoot van Karen.


The Midnight Blue Birds and their Sentimental Gentlemen is een close harmony singing group naar het voorbeeld van de karakteristieke meidenswing uit de jaren '20, '30 en '40. De jury was onder de indruk van het enthousiasme en de gedrevenheid om de vocale swingjazz naar de mensen te brengen. De Verloren Majoretten eindigden tweede en krijgen 750 euro, en Straatwoordenaar kreeg als derde 250 euro. Beginnende Gentse entertainers kunnen zich nu al inschrijven voor editie 2017, waarbij de nagedachtenis aan Karen Vernimmen levend wordt gehouden.


Zij werkte voor de dienst feesten, Gentse amusement was haar passie, maar een genadeloze longziekte beroofde haar veel te vroeg van het leven.


www.karenvernimmen-prijs.be (VDS)