Te koop: bordeel. Vraagprijs: bijna 1 miljoen euro

Bordeel te koop in de Schepenenvijverstraat.
Wannes Nimmegeers Bordeel te koop in de Schepenenvijverstraat.
Een opmerkelijke advertentie op immoweb: in de Schepenenvijverstraat in Gent staat een relatief klein pand te koop voor 975.000 euro. Een gebouw met 11 slaapkamers, maar zeker geen kasteel. Het gaat namelijk om een bordeel.

De eigenaar doet er alvast alles aan om het pand aan de man te brengen. “Een unieke opbrengsteigendom op een schitterende ligging”, klinkt het. “Dit is dé kans voor de investeerder die op zoek is naar een spectaculair rendement. Dit pand werd altijd vlot en onafgebroken verhuurd met handelshuurcontract. Momenteel bedraagt de totale maandelijke huuropbrengst 6.200 euro, wat neerkomt op een bruto-huurinkomst van 74.400 euro op jaarbasis”, klinkt het vastberaden. De verkoper maakt gewag van een rendement van 6,25%. Heel wat meer dan een spaarboekje dus. 

Op andere websites blijkt het pand ook te koop aangeboden, maar dan aan een lagere prijs: 895.000 euro. 

De vzw die al jaren strijdt tegen aanwezigheid van de rosse buurt aan de Zuid stelt er zich vragen bij. ‘Wordt dit bedrag aangegeven? Wordt dit allemaal in het zwart betaald? Wordt de eigenaar die de huur ontvangt hierop belast? Kan de huurder die dit betaalt dat allemaal met “wit” belast geld betalen?”, klinkt het. De vzw pleit er dan ook voor om bordelen te verplichten een witte kassa te gebruiken.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Baroen

  Een tijdje geleden een artikel gelezen over de 10 meest winstgevende beroepen. Niets teruggevonden over bordeelhouders, blijkbaar onbekend bij reporters en belastingambtenaren.

 • Jan Boden

  Waar moet ik de compromis gaan tekenen ?

 • Peter Janssens

  isabel da silva: oudste beroep ter wereld? Hoe betaalden die eerste klanten dan als die geen beroep hadden? Probeer eens verder te geraken dan leuke slogans, het leven hier kan soms verrassend mooi zijn.

 • Roger Cooks

  1 miljoen voor dat huis? Dat pand heette zeker "In de gouden mossel"??

 • Dirk Delaere

  @Ben Strubbe: 11 Kamers a 17,5€ per uur. Als die 12 uur per dag voor 75% uitgeboekt zijn, brengt dat 1732€ per dag op. Das een goede 38.000€ per maand, 52.000€ zonder rustdagen.