Sushi eten 'tot je erbij neervalt'

STUDENTEN KUNNEN ZICH IN OVERPOORT TEGOED DOEN AAN JAPANSE HYPE

Een team van Japanners in sushi-zaak 'Yammi Yammi'. Wie niet met stokjes kan eten, kan het leren met een hulpmiddel: plastic mannetjes (inzet rechts) houden de stokjes bijeen.
Wannes Nimmegeers Een team van Japanners in sushi-zaak 'Yammi Yammi'. Wie niet met stokjes kan eten, kan het leren met een hulpmiddel: plastic mannetjes (inzet rechts) houden de stokjes bijeen.
Opmerkelijk: in de Overpoortstraat is een 'all you can eat sushi-restaurant' geopend, in de voormalige Quick. Een initiatief van rasechte Japanners, die geloven dat studenten meesurfen op de sushi-hype. Hun prijzen zijn er dan ook naar: 17,50 euro voor de lunch én als student geniet je nog eens van 10 procent korting.

Van de Quick boven de Albert Heijn in de Overpoortstraat herken je niks meer. De Japanners hebben het pand grondig verbouwd. 200 zitplaatsen zijn er, en dat is ambitieus voor een sushi-restaurant. Maar de uitbaters geloven erin, en richten zich ook specifiek op studenten.

Lunch voor 17,50 euro

's Middags betaal je slechts 17,50 euro én studenten zelfs nog 10 procent minder. Voor die prijs mag je 3 uur lang zoveel eten als je wil. Er is niet alleen sushi. Er is ook soep, teppanyaki, rijst- en noedelgerechten, gefrituurde en gegrillde gerechten, en ook vlees. Binnenkort komt er nog een speciale lunchbox voor studenten, een prachtige doos gevuld met sushi.


"Je mag eten zoveel je wil, maar we zijn tegen verspilling", zegt Alicia Wu, de enige Chinese in de zaak. "Wat je laat liggen, moet je wel betalen. Eten doen we hier met stokjes. Wie dat niet kan, kan het leren met een handig hulpmiddel: een plastic mannetje dat de stokjes bij elkaar houdt."

Yammi Yammi

De zaak werd Yammi Yammi gedoopt, en dat is niet gelogen. De sushi smaakt er voortreffelijk. Binnenkort start Yammi Yammi ook met afhaal-sushi, die je gewoon online kan bestellen.

Yammi Yammi (ingang via Stalhof), is elke dag open. Lunch van 12 tot 16 uur (17,50 euro), avondeten van 16 tot 23 uur (27,50 euro). De eerste maand krijgt iedereen 20 procent korting. Facebook: Yammi Yammi.

Nieuws voor HLN.be? Mail je tekst, foto of video naar 3535@hln.be.

Wannes Nimmegeers