Supportersclubs KAA Gent houden woord: bezoekersvak blijft 10 minuten leeg, alleen nijdige spandoeken

Tien minuten lang in het stadion van Waasland Beveren: een leeg vak met boze boodschappen.
Photo News Tien minuten lang in het stadion van Waasland Beveren: een leeg vak met boze boodschappen.
De supportersclubs van KAA Gent hadden acties aangekondigd tegen de regeling rond de ticketverdeling voor de bekerfinale, en hebben woord gehouden. Bij de wedstrijd Waasland Beveren – KAA Gent zaterdag bleef het bezoekersvak (het Gent-vak dus) 10 minuten leeg, op enkele veelzeggende spandoeken na. En toen was de match nog niet gespeeld…

Het blijft rommelen over de regeling die KAA Gent heeft uitgewerkt om de schaarse bekertickets te verdelen. Daarin komt een voorrangsperiode voor abonnees die ook een abonnement voor de play-offs kopen. Play-off 2, zoals het er momenteel naar uitziet, en dat zijn wedstrijden die eigenlijk niemand wil zien. Bovendien worden maar 400 ‘losse’ tickets verdeeld onder de 28 erkende supportersclubs.

De supportsclubs riepen de fans op om bij de wedstrijd tegen Waasland Beveren de eerste 10 minuten het stadion niet te betreden. Op enkelingen na hielden alle Buffalo-fans zich aan die actie. In het vak wél aanwezig: duidelijke spandoeken. Daarop stond onder meer ‘Stil hé, zonder supportersclubs?’, en ook: ‘Waar zijn die 2.500 supporters voor de bekerfinale?’ Het bestuur houdt immers heel wat tickets achter voor sponsors, vrienden, familie, jeugd en de vrouwenafdeling. Nog eentje: ‘Stop de criminele afpersing’, verwijzend naar de verplichting om een gewoon én een play-offabonnement te kopen om voorrang te krijgen voor bekertickets.

Pas na 10 minuten kwamen de supporters hun ploeg aanmoedigen. Een ploeg die nog maar eens roemloos ten onder ging tegen een van de rode lantaarns van de competitie. Dat zal er de kritiek op het bestuur van KAA Gent niet milder door maken.

Nog een spandoek: ‘Stop de criminele afpersing’.
Photo News Nog een spandoek: ‘Stop de criminele afpersing’.
De protestspandoeken in het lege supportersvak.
Photo News De protestspandoeken in het lege supportersvak.
Een Buffalo-vlag.
BELGA Een Buffalo-vlag.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.