Studeren in MSK tussen kunst van Rodin en Lambeaux

Studenten geschiedenis Lauren en Signe nemen tijdens hun pauze de tijd om de kunstwerken in het MSK te bewonderen.
Yannick De Spiegeleir Studenten geschiedenis Lauren en Signe nemen tijdens hun pauze de tijd om de kunstwerken in het MSK te bewonderen.
In Gent kunnen studenten deze maand voor de eerste keer studeren in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) tussen werken van vermaarde kunstenaars als Auguste Rodin en Jef Lambeaux.

In de zaal met beeldende kunst is ongeveer plaats voor 50 studenten. “Ze kunnen hier terecht van dinsdag tot vrijdag. Het enige dat studenten hoeven te doen is zich aanmelden aan de receptie waar hun naam wordt genoteerd”, zegt Bart Ooghe, communicatieverantwoordelijke van het MSK.

Lauren en Signe studeren geschiedenis aan de UGent. Zij sloegen vandaag hun boeken open in het MSK. “Het is een inspirerende en rustige omgeving om te studeren en als we pauze nemen, kunnen we de kunstwerken bewonderen.” Ook student rechten Felix Blommaert heeft een plaatsje gevonden naast een kunstwerk van de bekende Franse beeldhouwer Auguste Rodin. “Alles liever dan studeren op mijn kot. Hier word ik door niemand afgeleid of gestoord. Het is een prachtige plek om te blokken.”

Rechtenstudent Felix Blommaert studeert met een beeld van Rodin aan zijn zijde.
Yannick De Spiegeleir Rechtenstudent Felix Blommaert studeert met een beeld van Rodin aan zijn zijde.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • David De Geyter

    Dat ze studeren in hun kot. Nu al hebben ze gans de nieuwe bibliotheek De Krook ingenomen. Gewone burgers hebben daar geen plaats meer. Schandalig!