Studenten houden zitstaking voor klimaat aan Blandijn

Sit-in voor het klimaat aan de Blandijn.
Gianni Barbieux Sit-in voor het klimaat aan de Blandijn.
Na drie opeenvolgende klimaatmarsen  in Gent kozen de studenten donderdag voor een alternatieve actie. Om de druk op de beleidsmakers te blijven voeren, hielden ze rond de middag een zitstaking aan de Blandijn.

Enkele tientallen studenten verzamelden aan de ingang van het universiteitscomplex om borden met klimaatslogans te beschilderen. “Na negen weken van klimaatmarsen ligt er nog steeds geen ambitieus klimaatbeleid op tafel.  Vorige week waren we met 12.000 op Rise for Climate Gent en met 700 op Klimaatmars - Gent For Climate. We blijven ijveren om de klimaatzaak hoog op de agenda te plaatsen bij de komende verkiezingen en uiteraard nog lang daarna”, zegt Yuni Mertens, één van de drijvende krachten achter Students for Climate.

Klimaatprotest aan de Blandijnberg.
Gianni Barbieux Klimaatprotest aan de Blandijnberg.
Sit-in voor het klimaat aan de Blandijnberg.
Gianni Barbieux Sit-in voor het klimaat aan de Blandijnberg.
Sit-in voor het klimaat aan de Blandijnberg.
Gianni Barbieux Sit-in voor het klimaat aan de Blandijnberg.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.