Studenten brainstormen over Nieuw Gent in 2050

De studenten gaan in gesprek over de toekomst van Nieuw Gent bij een maquette van de wijk.
Yannick De Spiegeleir De studenten gaan in gesprek over de toekomst van Nieuw Gent bij een maquette van de wijk.
Een groep studenten van de Universiteit Gent en de Nederlandse Radboud Universiteit boog zich de afgelopen week drie dagen lang over de toekomst van Nieuw Gent. Samen met wijkbewoners en experten werkten ze hun eigen toekomstvisie uit voor de wijk.

Hoe kan Nieuw Gent ruimtelijk, sociaal, economisch en ecologisch evolueren? Over die vragen braken de Gentse en Nederlandse studenten samen het hoofd tijdens het ‘innovation camp’. In de Gentse wijk staat de komende vijftien jaar heel wat te veranderen met de aanpak van de sociale woontorens en het publieke domein.

Piet Vandevenne, student bestuurskunde aan de Universiteit van Gent, blikt tevreden terug op de driedaagse. “Onder meer de samenwerking tussen verschillende opleidingen en de combinatie van Belgische en Nederlandse studenten maakte dit ‘innovation camp’ bijzonder boeiend. Over de vraag of hoogbouw in de wijk in de toekomst wenselijk blijft daar zijn we nog niet uit, maar we zijn het wel eens dat Nieuw Gent nood heeft aan vergroening.”

Ook schepen van Participatie en Buurtwerk Astrid De Bruycker (sp.a) blikt tevreden terug. “Nieuw Gent verdient onze aandacht. Heel wat organisaties in de buurt zetten zich vandaag al in om sociale problematieken aan te pakken en de leefbaarheid te verhogen. Met het stadsvernieuwingsproject Nieuw Gent Vernieuwt zal het aanzicht en de uitstraling van de wijk sterk veranderen vanaf 2020. Maar dat mag ons niet tegenhouden om tegelijk al naar de verre toekomst van Nieuw Gent te kijken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.