Striphotel Augustijnenkaai gaat pas volgende zomer open

De werken op de binnenkoer van het striphotel zijn al ver gevorderd maar lagen wel al een tijd stil
Gianni Barbieux De werken op de binnenkoer van het striphotel zijn al ver gevorderd maar lagen wel al een tijd stil

Het stripverhalenmuseum en het hotel aan de Augustijnenkaai lopen vertraging op. Normaal gezien moest het hotel deze maand de deuren openen. “Het wordt waarschijnlijk juni volgend jaar vooraleer we kunnen starten. Het hotelgedeelte is intussen verkocht door de eigenaar en daardoor lagen de werken even stil”, zegt Guido De Smet van Hotel Harmony die het nieuwe hotel zal runnen. “Binnen enkele weken pikken we de draad weer op. Het komt er nu vooral op aan om het gebouw in te richten en klaar te maken maar dat is een intensief werk. Het museum zal samen met het hotel de deuren openen. De naam wordt het Comic Arts Hotel & Museum.”

Het hotel komt in een oud schoolgebouw dat de stad Gent enkele jaren geleden verkocht. De koper was een architect die zijn eigen collectie wil onderbrengen in het gebouw maar ook in samenspraak met de familie van bekende striptekenaars tentoonstellingen zal organiseren. Dat moet 60.000 tot 100.000 bezoekers per jaar lokken. De hotelkamers in de aanpalende nieuwbouw krijgen allemaal een stripverhalen thema. 

Het striphotel annex museum komt in dit voormalige schoolgebouw op de Augustijnenkaai
Foto Masscho Het striphotel annex museum komt in dit voormalige schoolgebouw op de AugustijnenkaaiReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.