Straatartiesten krijgen hun prijs

Deze straatartiesten vielen in de prijzen
VDS Deze straatartiesten vielen in de prijzen
Net als elk jaar heeft een jury geflaneerd langs alle straatacts in de Feestenzone. De beste straatartiest en de beste straatmuzikant krijgen een prijs.

De stad noemt de straatartiesten het ‘peper en zout’ van de Feesten, en geeft hen sinds enkele jaren een prijs als ze echt hun best doen. Dat is intussen internationaal geweten, en dus zijn er véél straatacts te zien in de Feestenzone. De stad reikte de eerste prijs voor ‘beste straatartiest’, goed voor 2.500 euro, uit aan Shana Van Cauwenberghe. Zij bracht met de ‘Typotheek’ een interactieve straattheateract. De 2de prijs, 1.000 euro, ging naar Michiel Gavel, voor zijn dansact met Allegro Dance Company. Bij de straatmuzikanten ging de 1ste prijs, ook 2.500 euro, naar Michiel Hinneh die Gospel, Afrikaanse dans en percussie bracht. De 2de prijs, 1.000 euro was voor de Tsjech Ondrej Pilar, de percussionist op emmers, potten en pannen. De 3de prijs ten slotte, 500 euro, ging naar Tamsen Devaere, die muziek speelde in de Belfortstraat
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.