Straat afgezet na bommelding: “Bom zou afgaan na half uur”

De Monterreystraat is aan de beide uiteinden afgezet.
Wouter Spillebeen De Monterreystraat is aan de beide uiteinden afgezet.
De Monterreystraat in Gent is momenteel volledig afgesloten door de politie na een bommelding. De melding kwam binnen in een advocatenkantoor.

Rond 20.45 uur kwamen verschillende telefoontjes toe bij advocatenkantoor Verstringhe, Deschepper & Heimans in de Monterreystraat. Het waren de dochter van een van de advocaten en een vriendin die samen in het gebouw aan het studeren waren en de telefoon opnamen. “De melder belde drie of vier keer, telkens met de boodschap dat een bom zou afgaan binnen een half uur”, zeggen ze. “We hebben maar twee keer opgenomen, maar de telefoon bleef rinkelen. We hebben meteen de politie gebeld en zijn naar buiten gelopen.”

Sweeping

De politie snelde ter plaatse en evacueerde de straat door om te roepen dat iedereen de woning moest verlaten. De omgeving werd afgezet er is een cordon opgericht. Een half uur na de meldingen was nog geen explosie afgegaan en iets later begon het hongenteam met een sweeping van het advocatenkantoor. Een eerste hond met een camera kon geen springtuig vinden, dus is een tweede hond met een begeleider aan de verdere zoektocht begonnen. Omdat bij die sweeping ook geen explosieven gevonden worden, kon de straat weer vrijgegeven worden.

“Het moest een rustige studeeravond worden”, zeggen de studenten die de melding ontvingen. “Het was echt schrikken. Hopelijk maken we dit nooit meer mee.” Advocaat Annick Verstringhe schrok ook van de melding. “We krijgen wel vaker naar ons hoofd geslingerd dat ‘ze ons wel zullen vinden’, maar die dreigingen zijn enkel naar ons persoonlijk gericht. Met een bommelding brengt iemand mogelijk meer mensen in gevaar, dus dat is wel iets anders. Gelukkig neemt de politie het zo ernstig, want je weet maar nooit dat het eens geen loze dreiging zou zijn.”

Om 22.40 uur werd het onderzoek ter plaatse afgerond en werd de perimeter opgeheven. Er werd geen springtuig aangetroffen. Het onderzoek naar de melder loopt verder.

De Monterreystraat is aan de beide uiteinden afgezet.
Wouter Spillebeen De Monterreystraat is aan de beide uiteinden afgezet.
De politie snelde ter plaatse en stelde een perimeter in.
RV De politie snelde ter plaatse en stelde een perimeter in.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bern Vermeulen

    Onbegrijpelijk dat ze de dader niet vinden, al wat je doet word tegenwoordig bespied, even op google naar een voorwerp zoeken en binnen het uur word je overstelpt met ongevraagde reklame, en dit maandenlang, maar een bommelder vinden ze niet.

  • gustaaf carpels

    Beter geen aandacht geven in media want daar is het meestal om te doen (gelukkig maar)

  • Hugo Stigletz

    Hopelijk word de dade van deze stome grap gevat en zal hij een serieuze duit mogen betalen!!