Start-up laat iedereen groenten en fruit schenken aan hulpverleners

Jelle Van Roosbroeck en Fabrice Guillermin van Kadonation.
Kadonation Jelle Van Roosbroeck en Fabrice Guillermin van Kadonation.
De Gentse start-up Kadonation wil dat hulpverleners niet meer moeten aanschuiven in de winkel om een portie fruit en groenten te kopen. Daarom roepen ze Belgen op om een ‘Boostbox’ te schenken die aan ziekenhuizen, zorginstellingen en brandweerkazernes geleverd worden.

De Boostboxen zijn dozen vol fruit en groenten. Iedereen kan zo’n box online aankopen en schenken. “Per schijf van 15 euro voorzien de initiatiefnemers een gezinsbox voor een zorgverlener”, duidt Kadonation. “De pakketten zullen geleverd worden aan ziekenhuizen, zorginstellingen en brandweerkazernes. Zo hoeven zorgverleners voor hun dagelijkse portie groenten en fruit niet aan te schuiven in winkels en ondervinden ze geen hinder door de lege winkelrekken.”

Hulpverleners kunnen zich aanmelden op het online platform van Kadonation en wie dat wil, kan hen een box schenken. “We vinden het belangrijk om ons platform open te stellen voor een actie naar de helden van vandaag: de hulpverleners”, zegt CFO Jelle Van Roosbroeck. “Samen met Vitadesk realiseren we deze actie geheel aan aankoopprijs, om zoveel mogelijk Boostboxen aan de hulpverleners te kunnen wegschenken. Vrijdag leveren we de eerste boxen bij het UZ Gent en AZ Turnhout.”

De initiatiefnemers zien erop toe dat de kartonnen dozen onder strikte hygiënische voorschriften verpakt en geleverd worden. De afstand tussen de inpakkers is verhoogd naar drie meter om zo risico’s te beperken.