Stadsbouwmeester: “Streven naar oplossing voor E17-viaduct binnen 15 jaar”

onderhoudswerken aan het viaduct van gentbrugge
Wannes Nimmegeers onderhoudswerken aan het viaduct van gentbrugge
Stadsbouwmeester Peter Vanden Abeele wil dat er één front komt om het E17-viaduct aan te pakken. “Wat we nodig hebben is een formateur die alle partijen aan tafel brengt en alle neuzen in dezelfde richting krijgt. Dit is een complex dossier en dat vergt tijd. Op tien jaar is een oplossing onmogelijk, maar vijftien jaar moet toch ons mikpunt zijn.”

“Er bestaan geen makkelijke oplossingen in dit dossier”, zegt Vanden Abeele. “Men kan niet zomaar het verkeer van de E17 over de R4 sturen zonder eerst aanpassingen door te voeren. De eerste stap is nu de renovatie die volgend jaar start, maar dit moet de laatste renovatie zijn. Het viaduct is totaal op. We lappen het nu op maar het kan niet de bedoeling zijn om het binnen 20 jaar nog eens op te lappen.” De stadsbouwmeester schreef een essay onder de naam ‘Brokkelbrug’ waarin hij zijn visie uit de doeken doet.

In maart van 2020 start deel één van de renovatie van het viaduct. Dan zal alle verkeer er over twee maal twee rijstroken moeten en dat gedurende zowat negen maanden. In maart 2021 start de renovatie in de andere richting, eveneens voor negen maanden. De parking onder het viaduct gaat pas weer open na de renovatie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.