Stad roept op: “Stop aub met vochtige doekjes in toilet te gooien!”

De vochtige doekjes die uit de rioolpomp werden gehaald aan de Muilaardstraat.
KOS De vochtige doekjes die uit de rioolpomp werden gehaald aan de Muilaardstraat.
Een opmerkelijke oproep van de Gentse schepen Filip Watteeuw (Groen). Hij roept op om niet langer vochtige doekjes in toiletten te gooien. Recent raakte daardoor in de Muilaardstraat een pompstation volledig geblokkeerd waardoor de riolering het water niet meer kon slikken.

Anneleen Van Bossuyt (N-VA) wou weten wat de rioleringsproblemen in de Muilaardstraat hadden veroorzaakt. “Als het hard regent komt het afvalwater daar uit de riolen gespoten. Als oplossing werd een geul gegraven waaruit al het vuil water in de Leebeek wordt gepompt. Daardoor komen in die beek dode vissen bovendrijven.”

Het antwoord van Watteeuw was verrassend: “Vochtige doekjes zijn het probleem”, zegt hij. “Die worden gebruikt om baby’s te verversen, maar lossen niet op en worden een soort vezelachtige brij. Die zorgen ervoor dat onze pompstations vast lopen. Het is een groot probleem en dus roepen we op om die niet meer door te spoelen. Ze zijn er niet voor gemaakt. Bij hevige neerslagbuien zorgen ze voor grote overlast. Die doekjes moeten daarom echt meegegeven worden met het restafval.”

“Er zijn wel meer zaken die in Gent voor problemen in de riolering zorgen”, aldus Watteeuw. “We krijgen te maken met vetophopingen, betonophopingen. Er is zelfs ooit een volledige matras uit een rioolput gehaald.”

De vochtige doekjes die uit de rioolpomp werden gehaald aan de Muilaardstraat
KOS De vochtige doekjes die uit de rioolpomp werden gehaald aan de Muilaardstraat33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc De Vos

  Er bestaat geen merk van vochtige doekjes dat volledig oplost. Stop hiermee mensen !!

 • mario van haesendonck

  je moet die gebruiken vind ik ! je gaat versteld staan wat die extra reiniging oplevert ! natuurlijk degene gebruiken die oplossen in water !

 • erik evenepoel

  Westerlingen zijn viespeuken. In de meeste landen in Azië gebruikt men water na het toilet....hier wijven ze het meeste wat weg. Voor onze auto te wassen gebruiken we water maar voor ons achterste papier....

 • Totheloo Andback

  Als maritieme wtk zien we hetzelfde op boten, daar zijn geen babys. Blijkt dus dat alle moslim nationaliteiten die onhebbelijke gewoonte hebben. Oplossing: aparte toiletten, die ze zelf mogen ontstoppen telkens. Werkt goed ! Maar dat zal wel weer niet politiek correct zijn zeker...

 • Tina Colpaert

  Gebruik wc papier dat doen we al eeuwen ipv die super zever en als je het dan toch nodig vind om zo prullen te gebruiken gooi ze in de vuilbak!