Stad Gent wil groepsaankoop van bomen opstarten

De stad Gent plant al elk jaar een geboortebos maar wil nu ook een groepsaankoop van bomen organiseren
Erik De Troyer De stad Gent plant al elk jaar een geboortebos maar wil nu ook een groepsaankoop van bomen organiseren

De stad Gent wil tegen volgend jaar een groepsaankoop voor bomen organiseren. Het voorstel komt van gemeenteraadslid Stephanie D’hose (Open VLD) die het oppikte in Mechelen. “Daar organiseerde de stad deze zomer een eerste keer zo’n actie en 200 gezinnen kochten meer dan 600 bomen aan om in hun eigen tuin te planten. Op die manier kan men helpen om de stad te vergroenen en CO2 te verminderen. Je hoeft zelf niet naar de boomkweker om uit te zoeken welke boom het meest geschikt is én je koopt aan goedkopere prijs.”

Schepen van groen Astrid De Bruycker (sp.a) had wel oren naar het initiatief. “We zijn gecharmeerd door het idee. We zouden dat graag tegen het volgende plantseizoen uitrollen”, zegt ze. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.