Speakers Corner: ook voor daklozen een ‘Warme Winter’ in Gent?

Guy Reynebeau van Speakers Corner.
Guy Reynebeau Speakers Corner Gent Guy Reynebeau van Speakers Corner.
Zondag 2 december buigt het team van Speakers Corner zich in de gezellige warmte van het Belfort Stadscafé over het thema ‘daklozen in Gent’. Ondanks het ruime aanbod van nachtopvang blijven sommige daklozen op straat overnachten, ook in de winter.

Hoe kunnen we daklozen een warme winter aanbieden? Dat is de centrale vraag bij de december-editie van Speakers Corner. Daklozen kunnen niet verplicht worden om naar de nachtopvang te gaan. Sinds 19 november is de Gentse winteropvang open. Naast het regulier aanbod van nachtopvang in Nieuwland en Huize Triest, zijn er in de winterperiode extra bedden, waardoor de totale capaciteit 105 plaatsen bedraagt. Er worden ook inspanningen geleverd om 20 extra bedden te voorzien bij vriesweer, als die 105 niet volstaan.

Aan het woord zijn Steven Gillis, stafmedewerker Dienst Outreachend Werken Stad Gent; Alain Slock van CAW Oost-Vlaanderen; OCMW-voorzitter Rudy Coddens; Paul Storme, coördinator Niemo en Sofie Van Rumst, bestuurster bij vzw Jong, advocate en medewerker kinderrechtencommissariaat. Een getuige vertelt hoe hij zelf zijn dakloosheid heeft ervaren. Er is uiteraard ruimte voor vragen uit het pubiek.

Iedereen welkom zondag, in het Belfort Stadscafé onder de Stadshal, van 11 tot 12.30 uur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.