Sofie Bracke nieuwe voorzitter KAA Gent Foundation

Sofie Bracke.
BELGA Sofie Bracke.
KAA Gent Foundation, de communitywerking van de Buffalo’s, heeft deze week een nieuwe voorzitter gekozen: Sofie Bracke. Zij moet een passend vervolg breien aan het sterke werk van de Foundation, dat in mei al voor de vierde keer in zes jaar verkozen werd tot beste communitywerking van het land.

Deze week werd een nieuw bestuur samengesteld. Bracke volgt Resul Tapmaz op, die sinds 2013 voorzitter was. De Foundation blikt tevreden terug op het afgelopen jaar, waarin het twee prijzen pakte voor de werking: De Belgische Pro League+ Award 2018 en de Europese CSR & Community Award 2018.

“In 2018 werd er geïnvesteerd in de aanwerving van drie community coaches", blikt de Foundation terug. “Met Active Fans werd een eerste gezondheidsproject voor KAA Gentsupporters gerealiseerd, waarbij het stadion gebruikt wordt als sportzaal waar tips voor een gezondere levensstijl en bewegingsactiviteiten elkaar afwisselen. En in Nieuw Gent begon in opdracht van de Stad Gent het pilootproject Street Wise: pleintjesvoetbal voor jongeren in de buurt Nieuw Gent-Steenakker. Ook hier wordt gewerkt aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden en buurtgericht engagement.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raf stevens

    Goed initiatief voor stad Gent en KAA Gent, misschien een goed idee om de bende jonge overlastbezorgers aan het Zuid en Keizerspark ook in te betrekken, ze hebben de juiste leeftijd.