Socialisten strijdvaardig ondanks verlies verkiezingen

Daniël Termont geniet van zijn eerste maand pensioen.
Didier Verbaere Daniël Termont geniet van zijn eerste maand pensioen.

Sp.a heeft zondagvoormiddag zijn nieuwjaarsreceptie gehouden in de Gentse Vooruit. Ondanks haar verlies van vijf zetels in de gemeenteraad bleef het kartel met Groen de grootste fractie in Gent. De socialisten van ex-burgemeester Daniël Termont kregen de grootste klappen en verloren 8 van de 15 verkozenen. Toch toonden ze zich strijdvaardig. 

Didier Verbaere
Joris Vandenbroucke (lijstrrekker Oost-Vlaanderen Kamer) spreekt de kameraden toe.
Didier Verbaere Joris Vandenbroucke (lijstrrekker Oost-Vlaanderen Kamer) spreekt de kameraden toe.

“We zijn misschien wel verminderd in getal in het schepencollege en de gemeenteraad, maar onze overtuiging als socialist is met geen gram verminderd”, zegt Joris Vandenbroucke. Hij is sp.a-lijsttrekker voor de Kamer in Oost-Vlaanderen. “Gent vaardigt een sterk team af voor de verkiezingen en wil drukken op het rechtse beleid. De vele betogingen van vakbonden, klimaatactivisten, jongeren en zelfs de gele hesjes in Wallonië sterken ons in de overtuiging dat socialisme meer dan ooit nodig is”, zegt Vandenbroucke. 

Didier Verbaere

De Balzaal zat aardig vol met militanten en oud-mandatarissen van de partij. Een ontspannen Daniël Termont geniet ondertussen één maand van zijn pensioen, maar wordt nog duchtig aangeklampt voor een praatje, een vraag, een gunst. “Ik kan het rustigere leven gewoon best wel gewoon worden. Al heb ik het nog steeds druk en word ik gevraagd om te spreken bij verenigingen en op universiteiten. Ik heb eigenlijk te weinig tijd, want ik moet het nu zonder personeel doen”, lacht de oud-burgemeester.

Didier Verbaere
Didier Verbaere
Rudy Coddens en Karin Temmerman verwelkomen de gasten.
Didier Verbaere Rudy Coddens en Karin Temmerman verwelkomen de gasten.
Tom Balthazar was er ook bij.
Didier Verbaere Tom Balthazar was er ook bij.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.