Sluiting buitenzone Rozebroeken: partijen praten weer (via advocaten)

Rozebroeken, speeltuin gesloten
Wannes Nimmegeers Rozebroeken, speeltuin gesloten
Voorzichtig positief nieuws. De advocaten van de betrokken partijen in de hele ‘kwestie Rozebroeken’ praten weer met elkaar. “Wij – de stad en zwembaduitbater S&R – hebben via onze advocaten enkele voorstellen gedaan aan de klager, die heeft nu tegenvoorstellen gestuurd”, zegt sportschepen Sofie Bracke.

Wat de voorstellen en de tegenvoorstellen zijn, wordt zorgvuldig geheimgehouden. “Er is dialoog tussen de advocaten”, zegt sportschepen Sofie Bracke. “Maar die is vertrouwelijk, en daar moeten we ons dan ook aan houden. In elk geval wordt er gezocht naar een compromis, zodat de buitenzone kan opengaan zonder dwangsommen. Of er al dan niet een akkoord uit de bus komt, kan ik niet voorspellen.” Vorige week had de stad nog geen reactie ontvangen van de klager, nu zijn er dus tegenvoorstellen, die bekeken worden.

Los daarvan wordt ook nog steeds een beroep van de stad tegen het vonnis voorbereid. “De rechter heeft de klager geen gelijk gegeven wat betreft de geluidsoverlast, maar had wel een probleem met de bestemming van de locatie van de Rozebroeken. Volgens onze juristen is dat pertinent onjuist, dus gaan we om principiële redenen in beroep tegen dat vonnis.”

Intussen is dat vonnis nog steeds niet betekend, dus de termijn voor een mogelijke gedwongen afbraak van de buitenzone loopt nog niet. “Wanneer de buitenzone weer open kan weet ik niet”, zegt Bracke. “Officieel moest ze niet dicht, S&R heeft dat pro-actief gedaan, om het conflict met de klager niet op de spits te drijven. Maar wanneer zij beslissen de buitenzone weer open te doen, kunnen ze dat dus gewoon doen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Sierens

    Klager krijgt grote som geld waar het hem om te doen is,zaak opgelost

  • Jan Van Gent

    De stad komt er weer als winnaar uit wat hadden we nu anders verwacht zij mogen toch altijd meer dan de kleine man . Ofwel ligt het in zonevrij gebied of niet het is het een of het ander als het niet is waar gaat de discussie dan. Of over . Als ik niets verkeerd doe en mijn buur klaagt mij aan ga ik mij dan niet meer laten zien als ik 100% gelijk heb ?