Slecht weer houdt heel wat motards thuis voor Gentleman’s Ride

Een heer op zijn motorfiets.
Didier Verbaere Een heer op zijn motorfiets.
Het slechte weer schrikte zondagochtend heel wat motards af voor de vijfde editie van de Distinguished Gentleman’s Ride. Aanvankelijk schreven zich 600 motorrijders in voor de rit door Gent. Er daagden er slechts een tweehonderdtal op. Ook ambassadeurs Herman Brusselmans en Mathias Sercu pasten voor de tocht.
Didier Verbaere

De Distinguished Gentleman’s Ride vindt dit jaar al voor de 7de keer plaats in 680 steden en in 105 landen. Gent is met een vijfde deelname wel één van de toppers qua bezetting. Maar dat viel door het slechte weer wat tegen dit jaar. Zo’n tweehonderd motorrijders in kostuum verzamelden zondag op het binnenplein van het shoppingcentrum Dok Noord om met een korte rit door het stadscentrum de aandacht te trekken voor ‘mannenziekten.’ 

Didier Verbaere

“Mannen zijn een kwetsbare groep. Ik weet dat dit gek klinkt, maar ze gaan minder snel langs bij de dokter wanneer er iets schort. Ze praten ook niet zo gauw over wat hen dwars zit. De oprichters uit Australië wilden na het verlies van enkele vrienden deze problematiek aankaarten”, zegt Kristina De Rycke, organisator in Gent. De opbrengst gaat naar zelfmoordpreventie en onderzoek naar prostaatkanker. “We willen ook het imago van motorrijders opkrikken en tonen dat we ook heren op de motorfiets zijn en in het verkeer. Daarom rijden we aan een zacht tempo een tocht van 45 kilometer en zwaaien we voortdurend naar het publiek.”

Didier Verbaere
Didier Verbaere
Didier Verbaere
Didier Verbaere
Didier Verbaere
Didier Verbaere
Didier VerbaereReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.