SKI Gent organiseert expo rond konijnen voor Dag van het Kunstonderwijs

Aster (rechts) maakte het schilderij achter zich in het atelier Kleur van Luc Dondeyne (links).
Jill Dhondt Aster (rechts) maakte het schilderij achter zich in het atelier Kleur van Luc Dondeyne (links).
Naar aanleiding van de Dag van het Kunstonderwijs organiseert het Secundair Kunstinstituut Gent een excentrieke expo. Deze staat in het teken van konijnen, keutels en kunst.

Op 4 maart tonen alle kunstsecundaire scholen in Vlaanderen en Brussel zich van hun creatiefste kant. Het SKI pakt uit met een expo, gevolgd door een veiling, met werken van de leerlingen. Het afgelopen schooljaar werkten de kunstateliers een project uit rond het thema ‘konijn’. De leerlingen lieten zich daarvoor inspireren door ‘The Rabbit’ van Jeff Koons, het duurst verkochte kunstwerk door een levend kunstenaar. Het resultaat is een verrassende mix van konijnen, keutels en kunst.

In de tentoonstellingszaal hing onder meer een groot schilderij van Aster, dat ze maakte tijdens een ateliersessie van leraar Luc Dondeyne. “De leerlingen mochten een werk baseren op de haas van Dürer”, geeft de docent Kleur aan. “Het werk van Aster is één van de vijftig werken die geveild zal worden vanavond. Niet elk werk wordt echter verkocht, er blijven er een driehonderdtal bij ons.”

Het bovenste werk kreeg de naam 'Strafschop Nijntje', gezien het gemaakt werd van voetballen.
Jill Dhondt Het bovenste werk kreeg de naam 'Strafschop Nijntje', gezien het gemaakt werd van voetballen.
Een greep uit het werk van de leerlingen van het SKI Gent.
Jill Dhondt Een greep uit het werk van de leerlingen van het SKI Gent.
Na de expo volgde een veiling.
rv Na de expo volgde een veiling.