Sinterklaas arriveert op 18 november in Gent

Sinterklaas komt elk jaar naar de Gentse Stadshal.
James Arthur Sinterklaas komt elk jaar naar de Gentse Stadshal.
Met stip aan te kruisen in alle kinderagenda’s: op zondagmiddag 18 november komt Sinterklaas met zijn roetpieten naar de Gentse Stadshal. Ze doen hun intrede om 15 uur.

De sinterklaasintrede belooft een mooi feest te worden, met veel aandacht voor de allerkleinsten. Een lieve Pietenband speelt sinterklaasliedjes om het wachten op de Sint te verzachten. Om 15.30 uur wordt Sinterklaas zelf verwacht. Hij wandelt dan van de Sint-Niklaaskerk (uiteraard) naar de Stadshal. Muziekpieten en circuspieten halen ondertussen dolle fratsen uit, hulppieten nemen tekeningen, brieven en fopspenen van de kinderen in ontvangst en delen lekkers uit. Om 16 uur zou de Sint dan op het podium staan, een half uur later wandelt hij al terug naar de kerk.

Om een stunt zitten de Zwarte Pieten nooit verlegen.
James Arthur Om een stunt zitten de Zwarte Pieten nooit verlegen.

Er is vanaf 15 tot 17 uur doorlopend animatie onder en rond de Stadshal. Kinderen kunnen er een echte roetpiet worden. Knutselpiet helpt zwartepietenhoeden maken en in de pietenacademie leer je hoe je cadeautjes in de schoorsteen. Er is ook een speelgoedruilbeurs: wie een oud stuk speelgoed meebrengt, kan het ruilen voor iets anders.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Robert Boxtaele

    In Gent noemen we die pieten niet roetpieten maar ZWARTE pieten, en moeten ze zoals dat al vele generatie's het geval was volledig zwart geschminkt worden en niet met roetvegen. We zijn hier immers niet in holland en wensen onze tradities gestand te doen. Die dat anders ziet is geen gentenaar.