Sint-Pietersabdij opent expo over 60 jaar Nederlandstalige liedjes

'Lang leve de muziek!' verzamelt Nederlandstalige muziek van meer dan 200 artiesten uit België en Nederland.
Wannes Nimmegeers 'Lang leve de muziek!' verzamelt Nederlandstalige muziek van meer dan 200 artiesten uit België en Nederland.
De Gentse Sint-Pietersabdij brengt een tentoonstelling over 60 jaar Nederlandstalige liedjes. 'Lang leve de muziek!' verzamelt Nederlandstalige muziek van meer dan 200 artiesten uit België en Nederland. 

"Van Rocco Granata tot Marco Borsato, van Boudewijn De Groot tot Lil' Kleine", zet curator Jan Delvaux uiteen, "iedereen heeft wel een Nederlandstalig nummer tussen zijn favorieten aller tijden zitten".

De tentoonstelling brengt alle opmerkelijke nummers samen in een grote tentoonstelling. "Het zijn de liedjes die we luidkeels meezingen', aldus Delvaux. "Nummers die we kiezen voor de grote momenten van het leven: een liefdesverklaring, een openingsdans, een geboorte, een afscheid."

Vijf researchers doorzochten gedurende meer dan een jaar de collecties van artiesten, musea en private verzamelaars. Op die manier slaagden ze erin om van hoofdrolspelers uit alle periodes en over alle muziekgenres heen tal van unieke stukken in bruikleen te krijgen.

Maanden opzoekingswerk in het VRT-beeldarchief leverde dan weer unieke montages met tijdsbeelden op. Die worden verzameld in een interactieve opstelling.

De tentoonstelling loopt tot 9 juni 2019.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.