Sint-Gregorius start aanleg nieuwe sportsite

De jongeren bekijken de plannen voor de nieuwe sportzone.
Wannes Nimmegeers De jongeren bekijken de plannen voor de nieuwe sportzone.
In Gentbrugge is deze ochtend het startschot gegeven van de aanleg van een nieuwe sportzone. Het Multifunctioneel Centrum voor kinderen en jongeren met een beperking krijgt onder meer een mountainbikeparcours, openluchtklas en Finse looppiste. 

De terreinen zullen na de realisatie ook opengesteld worden voor buren, sympathisanten en bezoekers. Het financieel plaatje voor het volledige project is nog niet volledig rond, maar dankzij een investeringssubsidie van 70.000 euro, toegekend door de stad Gent, kan alvast worden gestart met de bouw van een pannakooi en de aanleg van een Finse piste. De pannakooi wordt volledig aangepast aan de noden van G-sportbeoefenaars. Schepen van Sport Resul Tapmaz (sp.a) verduidelijkt het waarom van de subsidie. “We steunen dit project graag omdat het in het verlengde ligt van het eigen stedelijk sportbeleid: aandacht voor sporters met een beperking, meer buurtsportmogelijkheden en gedeeld gebruik voor een optimale bezetting.”

Schepen Tapmaz legt de eerste steen van de toekomstige pannakooi.
Wannes Nimmegeers Schepen Tapmaz legt de eerste steen van de toekomstige pannakooi.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.