Sint-Bavo is Strafste School

MNM TRAKTEERT LEERLINGEN EN PERSONEEL OP MINIFESTIVAL

Tom De Cock en Hilde Crevits die de winnaars bekend maken.
Wannes Nimmegeers Tom De Cock en Hilde Crevits die de winnaars bekend maken.
De Sint-Bavohumaniora ging gisteren helemaal uit haar dak. Amper twee dagen na de geslaagde wereldrecordpoging 'dabben' kroonde MNM-radiopresentator Tom De Cock de Groentjes van Gent tot Strafste School van 2017. Ook van de partij: een crowdsurfende Hilde Crevits (CD&V) en 'Thuis'-acteur Mathias Vergels.

De leerlingen van Sint-Bavo hadden dinsdag werkelijk alles uit de kast gehaald om de MNM-jury te overtuigen dat zij, en niemand anders, de Strafste School van Vlaanderen en Brussel zijn. Een zwarte Sint, de dessertjes van zuster Monica en zelfs een dabbende Mieke Van Hecke werden in de strijd geworpen om Tom De Cock en co te overtuigen dat de 'groentjes' samen hun grenzen kunnen verleggen.


Toch was het gisterenochtend nagelbijten voor de directie, leerlingen en het personeel van Sint-Bavo toen iets na half acht een mysterieuze bestelwagen de speelplaats kwam opgereden. Niet veel later kwamen Tom De Cock, minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en vlogger Zaka tevoorschijn. De jongeren wisten meteen hoe laat het was en konden hun geluk niet op.

Een crowdsurfende minister Crevits.
Wannes Nimmegeers Een crowdsurfende minister Crevits.

Iedereen betrokken

"Het is ongelooflijk dat jullie het wereldrecord dabben hebben gebroken. Proficiat! Maar we vinden het vooral ongelooflijk dat iedereen betrokken is bij het feest, ook de kuisploeg en het onderhoudspersoneel. Zonder die mensen valt een school compleet stil. Meer dan elders was de hele campus volledig in handen gegeven van de leerlingen, die ons tot in de details overtuigd hebben van de liefde voor hun groene stadsschool", wuifde De Cock Sint-Bavo lof toe. Minister Crevits deed er nog een schep bovenop. "Ik ben trots op alle scholen, maar vandaag ben ik het meest trots op jullie", riep ze uit voor de honderden leerlingen. Waarna een rondje crowdsurfen startte.


Eerst waagden De Cock en Zaka zich aan een sprong in het publiek en na enig aandringen ging ook minister Crevits overstag en liet ze zich over aan de dragende armen van de leerlingen. Even voelde ze zich een rockster, al was er ook een bezorgde blik van haar gezicht af te lezen of ze wel in de lucht zou blijven. Ze was dan ook opgelucht toen ze terug op het podium landde.


's Avonds trakteerde radiozender MNM de winnaar van de Strafste School nog op een live-uitzending en minifestival met optredens van 'Thuis'-acteur Mathias Vergels, Laura Tesoro, Kraantje Pappie en Baba Yega. Op die manier konden ook de ouders even mee profiteren van de prestatie van hun oogappels.