Sinds begin 2017 al 69 bedelaars beboet

Archiefbeeld: Dit jaar al 69 boetes voor bedelaars
JVK Archiefbeeld: Dit jaar al 69 boetes voor bedelaars
Sinds begin 2017 kregen al 69 bedelaars een boete. In 18 gevallen ging het om agressief bedelen. Ook de netwerken achter dat bedelen worden geviseerd. “We schreven dit jaar al 8 pv’s uit voor exploitatie van bedelarij”, aldus burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD).

Sandra Van Renterghem (N-VA) merkte het probleem op. “Mensen die de bus willen nemen aan de Cataloniëstraat richting Poel worden regelmatig lastig gevallen door schooiers die bedreigend overkomen en geld eisen. Het gebeurt elke dag opnieuw, met als gevolg dat mensen zich er niet op hun gemak voelen”, zegt ze.

De cijfers van de politie lijken die bevinding te bevestigen. “We zijn ons van het probleem bewust”, zegt de burgemeester. “In onze stad zijn er duidelijke regels voor bedelarij. Men mag niet bedelen met dieren, de toegang tot gebouwen niet belemmeren en niet op agressieve manier bedelen. Onze patrouilles, zowel in uniform als anoniem, houden dat in de gaten. De bedelaars krijgen telkens ook het bevel die plaats te verlaten.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Gent

    Wow dat is weer goed opgelost ze worden aangesproken en moet de plaats waar ze bedelen verlaten om 100m verder opnieuw te beginnen. Zeer regelmatig worden de mensen aan verkeerslichten lastig gevallen en gehinderd door bedelaars. Als het dan groen wordt houden ze het verkeer dan nog een op ook. Je gaat mij niet zeggen als ik dit zie dan moeten de patrouilles dit toch ook zien ze doen niet anders dan rondrijden . Hoe kan het dan er bedelaars zijn die altijd op dezelfde plaats staan.