Siegfried Bracke (N-VA) overweegt te stoppen met politiek

 Siegfried Bracke
BELGA Siegfried Bracke
Siegfried Bracke (N-VA) raakte niet herverkozen voor de kamer. Vandaag is hij kamervoorzitter af, en beraadt hij zich over de toekomst. Hij overweegt helemaal uit de politiek te stappen, ook in Gent.

“Ik moet er nog over nadenken, maar ik overweeg volledig te stoppen met politiek”, zegt Bracke (66). “Dus ook als gemeenteraadslid in Gent. Uiteraard was ik graag herverkozen geworden voor de Kamer, al was ik niet van plan dan nog de hele rit uit te zitten. Dan zou ik 71 zijn geweest, dat vind ik te oud. Dat ik niet herverkozen ben vind ik heel jammer”, geeft hij toe. 

“Maar ik ben slachtoffer van het systeem van lijststemmen en de pot. Er zijn twee mensen verkozen die minder stemmen gehaald hebben dan ikzelf. Het zij zo. Mijn leven valt daardoor niet in duigen, al wil ik er wel voor zorgen dat mijn personeel goed terecht komt.” 

Dat hij ook uit de Gentse politiek zou stappen, is evenwel verrassend. “Ik doe dat heel graag, dat klopt”, zegt hij. “En ik heb nog niks beslist. Maar ik overweeg het wel ernstig. Ik ben over het algemeen heel tevreden over wat ik op vlak van politiek heb kunnen doen de voorbije jaren. Misschien is het niet verkeerd als het nu stopt.” 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raf peeters

    Zijn arrogantie heeft hem de das omgedaan ,hopelijk komt het hem niet in bolletje terug het tv scherm als journalist te bezoedelen,iemand laten uitspreken kende hij niet en zijn partijdigheid droop er ook vanaf en er lopen er nog zo rond ,terwijl je neutraal moet zijn.

  • Lore Kluwer

    Als Pol Van Den Driessche een intern postje kreeg bij N-VA toen hij uit de boot viel, waarom dan nu Siegried Bracke ook niet? Of zit er een haar in de boter met Bart De Wever sinds die lijstvorming in Gent? Nochtans heeft N-VA veel te danken aan Siefried Bracke en zijn Bocht, hoewel ik die zelf nog altijd erg betreur.

  • Leonarda Van Opbroecke

    Is toch binnen voor de regen. Groen en PvdA kunnen bij hem een dikke kluif halen als hun rijkentaks verschijnt. Dikst betaalde politici van België.