Schoolstaking heeft vooral impact op basisonderwijs in Gent

Meer dan twintig Gentse scholen zullen morgen de deuren niet openen omwille van de geplande stakingsactie.
ANP Meer dan twintig Gentse scholen zullen morgen de deuren niet openen omwille van de geplande stakingsactie.
Meer dan twintig Gentse scholen zullen morgen de deuren niet openen omwille van de geplande stakingsactie. Op andere scholen blijft de hinder beperkt of wordt er in opvang voorzien. Een overzicht:

In het Gemeenschapsonderwijs GO! verwachten 7 basisscholen zware hinder, enkele ervan blijven dicht. Zeven basisscholen verwachten beperkte hinder en sluiten niet. Een aantal scholen hebben ook een pedagogische studiedag gepland. “De situatie kan morgenochtend echter nog veranderen. Ouders werden door de school van hun kind tijdig op de hoogte gesteld van de verwachte hinder”, klinkt het bij de GO!-scholengroep

Bij het stedelijk basisonderwijs gaan morgen 21 scholen dicht. In 22 andere scholen zal de werking verstoord zijn. Vier scholen verwachten geen hinder. “Als schepen van Onderwijs heb ik deze situatie nog niet eerder meegemaakt. De stakingsbereidheid is zeer groot", zegt Elke Decruynaere (Groen). “Ik begrijp dat het voor ouders geen makkelijke situatie is om opvang te voorzien, ik heb zelf ook jonge kinderen, maar ik hoop dat de ouders op hun beurt ook begrip hebben voor de situatie van directies en leerkrachten. Door gesprekken met directieleden en leerkrachten merk ik zelf hoe gedreven mensen tegen hun grenzen aanbotsen en er onderdoor gaan.”

Voor het vrij onderwijs (katholieke onderwijsnet) zijn er geen gegevens beschikbaar.

In het secundair onderwijs blijft de hinder al met al beperkt. Bij het stedelijk onderwijs blijft enkel De Wingerd gesloten, maar dit omwille van een geplande klassenraad en niet omwille van de staking. Binnen de GO!-scholengroep verwacht slechts één secundaire school zware hinder. Deze school adviseert de ouders om hun kinderen morgen niet naar school te laten komen wegens de verwachte zware hinder van de staking, bij de andere 11 GO!-scholen van het secundair onderwijs is dat niet het geval.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.