Scholen met wachtlijst creëren 92 extra plaatsen

Sint-Bavo zag geen ruimte meer op haar site voor een uitbreiding van de capaciteit.
Foto Nimmegeers Sint-Bavo zag geen ruimte meer op haar site voor een uitbreiding van de capaciteit.
Om zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid te geven om in te schrijven in hun school van eerste voorkeur leverden de scholen en het LOP grote inspanningen.

Zo waren er in totaal 232 meer plaatsen dan bij de start van de vorige aanmeldingen. Na een proefrun vond er ook overleg plaats met 18 ‘volzette’ scholen om te bekijken waar het mogelijk was om de capaciteit nog te vergroten: mèt resultaat, want in totaal komen er 92 plaatsen bij. Sommige scholen, zoals Sint-Bavo, zagen geen ruimte meer voor extra plaatsen. Het Sint-Lievenscollege kan wel 15 extra plaatsen bij creëren door de renovatie van een oud gebouw. “We hebben 201 inschrijvingen en 21 kinderen op de wachtlijst. Vorige week bij de proefrun stonden er nog 47 kinderen op de wachtlijst. Na overleg met alle partijen hebben we een capaciteitsverhoging doorgevoerd van 190 naar 205 plaatsen”, zegt Steven Ronsijn, pedagogisch directeur van het Sint-Lievenscollege. Ook voor het buitengewoon onderwijs valt er positief nieuws uit de bus. Het GO! Campus Impuls zal 2 klassen bij creëren: goed voor 16 plaatsen. “We zijn de voorbije dagen volop op zoek gegaan naar een oplossing”, klinkt het bij de GO!-scholengroep Gent.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.