Schoenendief wordt veroordeeld, maar mag cel verlaten

Archiefbeeld: rechtbank Gent.
Sam Ooghe Archiefbeeld: rechtbank Gent.
Een dief is vrijdag in Gent veroordeeld tot 7 maanden cel met uitstel voor het stelen van schoenen in kledingwinkel H&M.

De man zat al even in voorhechtenis. Aangezien zijn celstraf met uitstel uitgesproken werd, mag hij de gevangenis vrijdag normaal verlaten. Alleen als het parket in beroep zou gaan, blijft hij nog even in de cel.

De man werd duidelijk gezien op camerabeelden, en hij bekende de feiten ook tijdens de behandeling van zijn dossier, twee weken geleden. “Het gedrag van de beklaagde getuigt van een gebrek aan respect voor andermans eigendomsrecht”, sprak rechter Blomme tijdens het vonnis. “De hele samenleving wordt zo benadeeld, omdat handelaars moeten investeren in dure beveiliging, wat doorgerekend wordt aan de klanten.” 

Begaat de man in de komende vijf jaar nog een misdrijf, treedt de uitgestelde celstraf van zeven maanden in werking.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.